maandag 5 mei 2014

VINTAGE MERCI DOOSJE

Ik plaatste laatst een tutorial op mijn blog voor het maken van een Merci doosje.
Het papier en het materiaal dat je gebruikt voor het maken van dit doosje is heel erg bepalend voor het eindresultaat.
Hieronder zie je een vintage versie die ik maakte met een oude serie papier want de oude stukjes papier moeten ook op! (Fan Fair)
Ik borduurde het randje van het papier met de hand en maakte het geheel af met een lief roosje en een strikje Baked Brown Sugar seam binding.Het seam binding lint is grappig spul. Je kunt het helemaal verkreukelen en het zodoende een vintage uitstraling geven maar je kunt het natuurlijk ook "netjes" houden.
Het is in verschillende kleuren verkrijgbaar maar ook in naturel kleur en dit naturel kleurig lint kun je zelf iedere kleur geven die je wilt met behulp van je inktpads en wat water.

Een volgende keer zal ik uitleggen hoe het in zijn werk gaat, deze keer eerst een uitleg over het maken van de roosjes.Stampin' Up! verkoopt Clay (klei) en molds (vormpjes):Het is werken met de klei is heel eenvoudig:
Duw wat klei in het vormpje en druk goed aan.Als je vormpje gevuld is, leg je hem omgekeerd op je werkblad en druk je er met een clear block op; druk het maar flink stevig!Als het goed is, zit de klei nu goed in de vorm geperst en is de bovenzijde goed plat.Nu leg je het gevulde vormpje een half uurtje in het vriesvak en na dat half uur druk je voorzichtig de roosjes eruit.
Laat het nu goed drogen! (ikzelf maak altijd een aantal bloemetjes achter elkaar en laat ze een nacht liggen, dan weet ik tenminste zeker dat ze hard zijn!)De uitstekende randjes knip je er met een scherp schaartje gewoon vanaf.

Echt "hard" worden de bloemetjes echter nooit, want de klei bevat siliconen dus je kunt ze altijd enigszins blijven indrukken.

Er is ook nog een vormpje voor het maken van je eigen knoopjes:
En natuurlijk zou je de klei ook nog eerst een kleur kunnen geven met behulp van een re-inker in de door jou gewenste kleur.

Plak de figuurtjes vast op je werkstuk met Tombo lijm, dan weet je zeker dat ze goed blijven zitten!

Een tip: sluit de zak met de overgebleven klei heel goed af: vergewis jezelf ervan dat hij dicht is.
Doe je dit niet, dan is je klei de volgende dag niet meer bruikbaar; alles is dan hard geworden!!!

Geen opmerkingen :

Een reactie posten